Tips inför en trapprenovering

Har man behovet av att förhöja känslan i sitt hem eller om trappan börjar helt enkelt bli sliten så är en trapprenovering något som gör en stor skillnad.
En trappa syns oftast direkt när man kommer in i ett hem men är den sliten och tråkig så ger detta ett tråkigt intryck för besökaren.
Är det dessutom en gammal trappa från 70-talet med heltäckningsmatta så är det inte någon höjdare för dom flesta.

När man ska renovera trappa inomhus så är det rätt viktigt att man följer temat i hemmet om man inte hade tänkt ändra stil och tema förstås.
En trappa som är i en helt annan stil än resten av hemmet kan se väldigt konstigt ut och kan sänka helhetsintrycket även om trappan är helt ny.

Som flesta som gör en trapprenovering väljer ett naturligt material som ek eftersom det passar in i dom allra flesta hem och är ett material som är slitstarkt och snyggt.
Anledningen att ek är så pass slitstarkt som det är beror på att fibrerna inte växer rakt utan i oregelbundna mönster som hakar fast i varandra.

Materialval och trappans utformning kan påverka husets värde rätt mycket så om man väljer någon ovanlig design eller materialval så kan detta sänka värdet rätt mycket.
Något som dom flesta glömmer när man utför renovering trappa inomhus är belysningen, en trappa kan se fantastisk ut med rätt belysning och göra en stor del för helheten.
Belysning är annars även viktig för säkerheten så man ser trappstegen och räckena ordentligt.

Räcken och handledare är även något som man tar och glömmer bort och tar i slutet, detta medför oftast att räckena ser inte ut och matcha eller är dåligt monterade så att det inte gör någon nytta om man ska behöva ta tag i någon om man håller på att tappa balansen.