Ska du flytta?

När det är dags att flytta så är det även dags att börja planera och utföra din flyttstädning.
En flyttstädning är något som man inte gör i en handvändning utan det krävs engagemang och noggrannhet.
Dom flesta anlitar städfirma Stockholm som kommer och tar hand om städningen.

Det kostar inte så mycket man kan tro tack vare RUT-avdraget som drar bort 50% av arbetskostnaderna upp till 50 tusen kronor.
Tanken är med detta avdraget att man får tillbaka det på skatten men man kan få det avdraget direkt på fakturan istället från företaget.
När man kollar på flyttstädning pris så brukar oftast priserna vara efter RUT-avdraget.

Om man ska utföra sin flyttstädning Stockholm själv så är det bra att man börjar några dagar innan så att man kan dela upp delar som tar lite längre tid.
Tar man allt i sista minuten så blir det lätt stressigt och ett dåligt resultat med risk att man inte hinner med alla moment som ska göras.

En flyttstädning ska i dom flesta fallen utföras enligt avtal eller protokoll och om man slarvar med detta så riskerar man i dom flesta fallen att betala ett vite som motsvarar kostnaderna för att anlita en städfirma. Vet man med sig själv att städningen inte kommer bli bra så kan man själv förhandla fram ett pris med en städfirma man anlitar själv istället.
Skulle det vara så att något blir missat så har dom flesta städfirmorna en garanti som innebär att firman gör om städningen om något skulle bli missat.

Ska man anlita en städfirma själv så är det viktigt att man gör det i god tid och planerar in ett datum som inte är i sista minuten, det är rekommenderat att man bokar in städning två till fem dagar innan nycklarna lämnas över till nästa boende.