Ska du måla om fönsterna i sommar?

Som alla husägare vet så är det ett evigt underhåll på det ena eller det andra.
Att se till att utsidan är i bra skick är en av dom viktigaste sakerna där fasad, fönster och tak ska ses över minst en gång om året.

Att måla fönsterkarmar är inte bara att kladda på färg utan det ska skrapas rent först och det är väldigt tidskrävande.
För att man ska kunna utföra detta arbetet som tar tid på ett säkert och enkelt sätt så är det alltid säkrast att hyra byggnadsställning.
Genom att ha en stabil plattform att stå på så kan man lättare koncentrera sig på sina fönsterkarmar.

Det finns olika typer av byggnadsställningar beroende på vad för slags arbete man ska göra, det finns byggnadsställningar som går hela vägen upp till taket om man ska utföra något på sitt tak.
När man hyr byggställning Stockholm så ingår det att man får den monterad med i priset, det är faktiskt viktigt att veta att det är förknippat med faror om man skulle försöka sig på att montera en byggställning själv.

När man ska renovera sina fönsterkarmar så tar det en stund, man får mekaniskt slipa ner den gamla färgen eller skrapa bort den.
Vissa anser att man bara kan måla över det gamla om man vill men då blir det inte lika snyggt och syns rätt snabbt då det oftast brukar se slarvigt ut samt att färgen sitter sämre då och flagnar av snabbare.
Grundlig rengöring är viktigt för ett bra slutresultat och att tvätta med någon slags alg-rengöring är ett bra sätt.
Genom att skrapa och slipa ner den gamla färgen så ser man om trät är friskt och om det är värt att måla över eller om det behöver bytas ut.
Man målar tunt flera lager och man ska inte slarva med en bra grundmålning.