Vilket är ditt favoritverktyg

Höglyftande domkraft är något väldigt användbart i dom flesta verkstäder.
Man använder dessa till att exempelvis lyfta upp fordon för att man ska kunna utföra arbeten på dessa undertill.
Kom ihåg att alltid använda en bock samtidigt så att det inte kan ske några olyckor.
Vanliga arbete man använder en domkraft till är helt enkelt däck eller hjulbyten där man enbart behöver lyfta upp fordonet en liten bit så att hjulet går fritt.
Det finns både hydrauliska och mekaniska domkrafter men dom hydrauliska föredras i alla lägen förutom när det inte ska ta så stor plats i exempelvis under bagageutrymmet tillsammans med ett reservhjul.

Tryckluftsvinda använder man till tryckluft och är bra sätt att hålla undan i lokalerna så man inte ha slangar liggandes.
Att inte städa undan tryckluftslangar kan innebära en säkerhetsrisk där man kan snubbla o skada sig.
Tryckluftsvindor finns i flera olika storlekar så att man kan få så långa slangar som behövs för olika arbeten.
Det är populärt att använda tryckluft till verktyg eftersom det är enkelt att använda och det ger en omedelbar kraft som behövs vid vissa arbeten.
Vanligtvis har man 8 bar i sitt tryckluftssystem.

Dragskaft är något som man behöver oftare än man tror, det långa skaftet ger en bra hävarmseffekt till att både spänna och lossa bultar, muttrar och dylikt som man använder hylsor till.
Man ska dock tänka på att den extra kraften som ett dragskaft ger kan dra sönder vanliga hylsor så det föredras att man i alla lägen använder krafthylsor till detta om man arbetar med lite större krafter. Hylsor är populärt att använda tillsammans med spärrskaft, det finns väldigt bra satser att köpa som innehåller alla storlekarna som behövs.
En spärrnyckelsats är lätt att ta med sig och flexibiliteten med detta är svår att slå, i princip alla yrken där man arbetar utomhus eller kör runt finns det någon form av hylsnyckelsats.
Eftersom hylsor och hylsnycklar och spärrskaft har en universal fattning så kan man dessutom blanda lite hur man vill utan att oroa sig för kompatibiliteten.

Däremot så är det viktigt att man köper rätt storlek så det man har passar då det finns tre olika storlekar av den fyrkantiga fattningen.
Det är inte bara hylsor till bultar och muttrar som passar utan det finns en hel del andra verktyg som torx och insex.
Det finn en hel del andra verktyg och tillbehör som man kan använda med detta fyrkantiga fästet.

Har man behov att svetsa ute någonstans så är en motorsvets något som är ett måste där det inte finns tillgång till ett eluttag.
Istället för att dra med sig en svets och ett aggregat ut så finns det motorsvetsar som är en svets och aggregat i ett.
Här behöver man inte oroa sig för att aggregatet är för klent utan här fungerar det utan problem så länge man har bränsle i tanken.
En motorsvets fungerar även som ett aggregat så man kan koppla in elektrisk utrustning på denna som arbetsbelysning eller andra sladdrivet handverktyg som vinkelslip eller borrmaskin.

Att svetsa är något som kräver en del förkunskaper och erfarenhet för att det ska bli bra.
Man bör inte svetsa utomhus om det regnar eller är extra blött för då riskerar man få stötar som gör mer än bara kittlas.
Elektriciteten som krävs när man svetsar är väldigt hög för att det ska bildas tillräckligt hög värme så att metallen smälter ihop.
Att svetsa med pinne eller elektrod är den vanligaste typen av svetsning man utför i dom flesta lägena både inomhus och utomhus.
Svetsning med elektroder bildar ett skyddande lager som kallas slagg, denna slagg får man knacka bort efter man är klar.