Skönhetsbehandlingar under sommaren

Även om du alltid ska använda solskydd året runt när solen är framme är det extra viktigt på sommaren. Om du vistas mycket i solen och framförallt glömmer att smörja in ditt ansikte med spf kan du förutom att bränna dig även få pigmentfläckar i ansiktet, något som en del gärna vill vara utan. Pigmenterad hud göra att huden upplevs som fläckig i olika utsträckning. Vissa upplever pigmentfläckarna som mindre fräknar medan andra kan få stora mörka fläckar i ansiktet. Fläckarna kan ha varierande färg, såsom mörkbrun, brun eller ljus. De kan även vara olika stora och ha olika former. För den som vill behandla dessa fläckar finns det en del olika alternativ på behandlingar. Vi har valt att lista några av de vanligaste behandlingarna som är effektiva mot just pigmentfläckar i huden:

Cosmelan

Cosmelan pigmentbehandling är en ansiktsbehandling anpassad för att minska pigmentfläckar i huden. Behandlingen jämnar ut hudtonen och minskar synligheten av pigmentfläckar i huden som har orsakats av melanin i ansiktet. Det här är faktiskt en av de mest effektiva behandlingarna som går att göra mot just pigmentfläckar i huden. Behandlingen passar dig som vill få en jämnare hudton med ökad cellförnyelse för en strålande lyster.

Kemisk peeling

Kemisk peeling med AHA och BHA-syror hjälper till att stimulera hudens egen produktion av både kollagen och hyaluronsyra. Det gör även att fukten i huden balanseras och behandlingen är även bra för dig som vill behandla akne eller få bort solskador i huden.

Förutom det är en kemisk peeling suverän för att jämna ut hudens struktur samt minska porer och melasma. För att förstärka effekten av kemisk peeling kan du med fördel kombinera den med andra behandlingar. Fråga gärna din hudterapeut vad som passar just dig och hur du bäst tar hand om dina resultat under och efter en slutförd behandling.

Dermapen

Om du vill behandla pigmentfläckar i huden kan Dermapen vara en passande behandling, men allt beror på vilken typ av fläckar det rör sig om som du vill få bort. Med Dermapen kan vi effektivt reducera pigmentfläckar i ansiktet samtidigt som du får en jämnare struktur och ton. Även förstorade porer minskas vid en microneedling-behandling, vilket gör den till en populär behandling för att föryngra och släta ut hudens struktur.

Dermapen eller Microneedling är en behandling som med hjälp av små mikronålar skapar kontrollerade skador i huden. När dessa ”skador” görs kommer huden reagera med att naturligt vilja producera nytt kollagen. Det här kollagenet hjälper sedan till att bilda nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Dermapen var faktiskt den första microneedling-behandlingen på marknaden och är än idag fortfarande den marknadsledande behandlingen inom kategorin. Med sina 12 tunna och sterila engångsnålar, en stark motor och en automatiskt vibrerande funktion, skapar Dermapen upp till 1300 mikrokanaler i huden per sekund. De behandlingspreparat man använder kan därför effektivt penetrera huden för optimalt upptag och effekt.

Hudföryngring med IPL

Åldrande i huden kan påskyndas om du utsätter huden och kroppen för sol och en stressig livsstil. Det kan visa sig i form av åldersfläckar, pigmenteringar och ytliga blodkärl. Om du gör en hudföryngring med IPL behandlas huden och både kollagen och elastin återformas, vilket gör att huden kommer återfå sin spänst som kan ha försvunnit. Samtidigt kommer fina linjer och förstorade porer reduceras. Dessutom kan du på några enstaka behandlingar bli av med dina solskador, åldersfläckar, ytliga blodkärl eller tatueringar.

IPL hjälper till att effektivt behandla skadad hud och bromsa effekterna av hudens åldrande inifrån. Behandlingen penetrerar huden på djupet och omvandlas till värmeenergi. Ljuset startar en naturlig process som stimulerar nybildning av kollagen så att nya friska celler kan bildas inifrån.